July 2, 2009

The Incredibles

July 1, 2009

Naveta - The legend begins

Crevedia. Duminica, 28 iunie, anul de gratie 2009. Zi insorita, totul e calm pe strazi, foarte putina agitatie. Masinile nu circula, lumea nu se vede.

ZOOM IN

Biserica locala. Slujba de duminica. O fetita isi intreaba nedumerita mama:"Mami, de ce e asa goala biserica?". Parintele ii raspunde sec: "Azi e meciul".

ZOOM OUT.

Stadionul din Crevedia. Tribunele freamata. Emotia inconjoara mareata arena. Fanii se intreaba reciproc: "Cine bate azi?". Toti sunt pe marginea scaunelor, parca nu mai au rabdare. Intr-un colt, navetistii. Ei stiu ce ii asteapta. N-au emotii. Au mai fost aici. Au venit, au batut, au plecat. Ca la antrenament. Emotiile nu au ce sa caute intr-o echipa ca asta. 

SKIP FORWARD

Jucatorii intra pe teren. Meciul incepe. Navetistii preiau posesia si nu o mai cedeaza. Ei stiu ca ar putea castiga orice meci si fara sa marcheze. O fac totusi, pentru suporteri. Si o fac si-a doua oara, sa se distreze aia mici din tribune. Meciul se termina. 2-0. Fara emotii.

SKIP FORWARD

Navetistii intra in finala. Nici o surpriza pana acum. Isi iau locurile pe teren. Nici unul nu spune o vorba. Nici n-au de ce. Au lectia invatata. Adversarul se mobilizeaza. Se misca mai mult, paseaza mai bine, suteaza mai periculos. Navetisitii nu se sperie. Se apara calm, construiesc cu migala si ataca furibund. Meciul ajunge la lovituri de departajare. Navetistii executa. Nu au cum sa rateze si ei stiu asta. In final castiga asa cum au jucat tot turneul. Calm. Fara emotii. Trofeul a ajuns acasa.

ZOOM OUT

Din tot acest text, e important sa retineti un singur lucru:Crevedia, 28 iunie 2009 - aici, acum, S-A NASCUT O LEGENDA!

June 30, 2009

Incredibilul joc al echipei Naveta

N-aveți habar

Nu puțini au fost cei ce vedeau Naveta pe marginea prăpastiei, cu numai o săptămână înainte de prima participare la o competiție oficială. Disensiunile din cadrul conducerii, convocările contestate de jucători importanți care a dus oarecum ilogic la extinderea listei de indisponibili, dar și lipsa de profesionalism specifică clubului erau toate premise ale unor viitoare prestații decepționante. În ciuda previziunilor însă, fanii au fost iarăși alături de echipă și ca de obicei, infuzia de încredere pasată echipei de către galerie, ce a cântat pe toată durata competiției, s-a dovedit a fi decisivă.

Primul meci a consemnat și două debuturi în rândul navetiștilor, Lüba Tudor și Radu Marius, care, în ciuda tracului evident, s-au achitat impecabil de sarcini. Adversarii, susținători sau susținuți (cu bani publici) de precunoscuta, preamondena fiică a președintelui, europarlamentara EBA, s-au dovedit a fi o nucă tare, dar nu imposibil de dovedit. Golgeterul la zi *Hagi* a deschis scorul cu un șut imparabil la colțul lung, după o un atac letal purtat pe partea dreaptă. N-a durat mult și *Vladi* a închis tabela, după o acțiune colectivă ce a făcut șah mat apărarea kakiilor.

A urmat partida ce avea să decidă cealaltă finalistă a turneului, Al Haba-rnam vs. EBA. După cum era de așteptat, habarniștii au început în forță, entuziasmați și de transferul vedetei *Sheva*, unicul jucător al turneului care a cochetat cu fotbalul profesionist și care a reușit să puncteze de 3 ori la debut, într-un meci fără istoric, încheiat cu un neverosimil 4-0.

Ultimul meci a adus față în față marile rivale, Naveta și Al Haba-rnam, care se luptau acum cu trofeul pe masă. A fost un meci închis, caracterizat în mare parte printr-o luptă surdă la mijlocul terenului și prin prudeță excesivă de ambele părți. Nu au lipsit nici cartonașele galbene, încrâncenarea spunându-și cuvântul și nici deciziile contestate ale unei brigăzi de arbitrii ce nu a greșit decisiv, în ciuda presiunii tribunelor. S-a terminat 0-0 și a urmat agonia penaltiurilor.

*Turnul Catapulta* a catapultat mingea precis și a deschis scorul, 0-1 *Granata* a continuat balul calm, trimițând portarul în cealaltă direcție. 1-1. Plonjonul spectaculos al lui *Timișoreana* nu s-a soldat decât cu o auto-accidentare, neputând să oprească mingea puternic șutată de *Negru*. *Blondu* a executat impecabil, plonjonul *Pisicii* dovedindu-se inutil, 2-2. Golul de 2-3 a fost doar o formalitate pentru *Loco*, lăsându-l pe *Timișoreana* fără replică. Poate dacă nu ar fi alunecat la șutul bine plasat al lui *Jannes*, portarul navetiștilor ar fi putut să realizeze mai mult. Scorul arată acum 3-3. Penalty-ul executat perfect de *Hagi* nu a făcut decât să confirme părerea tuturor celor prezenți, cum că numai o minune va întrerupe reușitele. *Sheva* nu avea voie să rateze și scorul ajunge la 4-4. Vedeta *Messi* transformă fără niciun fel de probleme ultima lovitură din cele 5 aparținând primei serii. Toată presiunea cădea astfel pe mijlocașul stângaci al habarnistilor, *Micutu*. S-a dovedit însă prea mult pentru puștiul de 27 ani, iar ghinionul a făcut ca mingea șutată cu sete să lovească transversala și să arunce măreața cupă în curtea celor de la FC NAVETA.

Suntem finalisti. Am castigat cupa !

Incredibilele lovituri de deprtajare....