June 11, 2009

George "Hagi" Hagivreta


Golgeterul pursange. Legenda spune ca s-a nascut chiar pe un teren de fotbal, iesirea din pantecul mamei fiind de fapt un plonjon catre o minge centrata puternic spre careu. A ales sa paraseasca confortul unei vieti normale pentru "iadul" de pe stadioanele lumii, scene parca totusi prea mici pentru un asa talent.

Nr. 12 il poarta la cererea fanilor. "Cu el in echipa, parca avem mereu un om in plus pe teren" s-a auzit din tribuna la primul sau meci. Mereu acolo unde este mingea, nu pentru ca o cauta ci pentru ca balonul isi urmeaza mereu maestrul.

Puternic, agil, tehnic, mereu prezent in joc, doar cateva din calitatile ce l-au facut sa fie cautat de multe echipe din fotbalul profesionist, dar "acolo nu se joaca din placere, cum imi place mie" a fost auzit el spunand.

Povestile fanteziste despre eternul marcator sunt multe: ca ar avea 2.5m inaltime, 3 picioare, ca nu imbatraneste niciodata, ca deseori e nevoit sa astepte balonul care parca se misca prea incet pentru viteza sa. Insa el ramane mereu modest: "Sunt doar un simplu om". Dar totusi, parca mai mult decat un simplu jucator de fotbal...

8 comments:

  1. Celebru pt ratari si executii cidudate, puternic si egoist in joc. Posesor al unui stop excelent.
    Il voi carateriza drept un "adevarat targetman"

    ReplyDelete
  2. sa nu uitam nici de strigatul de lupta insusit: "Aaarrrgghhh"

    ReplyDelete
  3. Momentan căpitanul echipei, întotdeauna primul care contestă deciziile arbitrilor, profitând de invincibilitatea oferită de banderolă.
    Un bun organizator și un excelent targetman.

    ReplyDelete
  4. apropos de banderola, pentru a imi creste cota la pariuri pentru cartonasul rosu propun un poll pentru stabilirea capitanului.Prin acest post ma auto-propun :)

    ReplyDelete
  5. greu cu el, dar mai greu e fara el. a surprins in primul meci oficial al sezonului prin sangele rece in fata portii. creaza panica. si in echipa adversa si in popria echipa. este celebru pentru inventia sa. mingea in spatele jucatorului care o poseda.

    ReplyDelete
  6. La partea cu comentatul la deciziile arbitrilor tin sa va contrazic... Mai sunt si eu pe acolo

    ReplyDelete
  7. Cat despre atacantul nostru ... Un jucator cu abilitatile fizice ale lui Ibrahimovic si viclenia lui Garfield.

    ReplyDelete
  8. Odata lansat , nu se mai opreste ^^

    ReplyDelete