June 11, 2009

Vlad “Turnul Catapulta” Buzaianu


Aceasta nu este o poveste despre un jucator de fotbal, este o poveste despre un razboinic, unul din putinii ramasi in peisajul fotbalistic.
Mentalitatea sa sportiva are la baza o invataura primita de la primul sau antrenor: “Vlade, trece mingea nu trece omu”.
A inceput ca toti ceilalti, undeva in spatele blocului, printe masini si gropi, in praf si baltoci, incercand mereu sa traga la radacina barii pt a se feri de nesfarsitele dispute “ a fost peste/ Nu! a fost chiar sub transversala” .
Masini scumpe, alcol, femei, bani murdari, mizerii ale sportului autohton. Cumva el a reusit sa se ridice deasupra acestor lucrurui traind fotbalul nu ca pe o afacere, nici ca pe un joc ci ca pe un razboi.
Pentru el competia inseamna doar victorie, nimic altceva nu mai exista.
Comparat cu foarte putin mai celebrul N’doye, este un distrugator clasic, dar si un adevarat inginer al atacului.
Poate cel mai polivalent jucator al navetistilor, este un adevarat turn al apararii, inzestrat cu o catapulta de prima clasa. Printre victimele celebre ale golurilor catapultate de dincolo de jumatatea terenului, se numara si celebrul Luba aka “pisica”, care declara imediat dupa acea faza “ba…nici n-am vazut-o”.
Se remarca prin disponibilitatea la efort, prin inteligenta in joc si prin spiritul sau de lider innascut.
Iubit de suporteri, urat de adversari, respectat de toata lumea.
El este Vlad “Turnul Catapulta”.

“Articol semnat de Andrei Vochin”

6 comments:

  1. omu' cu pasa lunga. Eu le tot primeam, ma bucur acum ca stiu si cine le dadea. :)

    ReplyDelete
  2. Știe să-și motiveze și să-și îmbărbăteze coechipierii. Vede jocul de la înălțime și asta îl ajută la o poziționare de excepție, la practicarea jocului la offside, dar și la declanșarea de contraatacuri tăioase.
    Poziția în teren: DC/DM

    ReplyDelete
  3. forma adidasilor cu care intra pe teren favorizeaza suturi bune de la distanta. botul usor rotund. mingea lovita cu partea dreapta a bombeului, face ca de multe ori ca tribuna sa-l compare cu n'doye. s-ar putea caracteriza prin "tenacious defensive midfilder". cand simte ca echipa se prabuseste spre propria poarta, joaca fundas central, exasperand orice atacant advers cu dorinta de afirmare.

    ReplyDelete
  4. turnul de control al liniei de fund, mereu alert pentru acel centimetru ca sa scoata atacantul in offside, ii plac mingiile lungi si nu se sfideaza sa joace la siguranta cand situatia o cere

    ReplyDelete
  5. Stie sa faca stopuri si preluari de nota 10.

    ReplyDelete
  6. Un stalp al liniei defensive , un jucator foarte inteligent , stie sa organizeze o defensiva si este foarte periculos atunci cand construieste ;)

    ReplyDelete