June 10, 2009

Radu "Toja" Buzaianu


Acest Fabiani al fotbalului amator. Asta ar spune rautaciosii. In fapt, jocul lui se aseamana pana la identitate cu cel facut de Toja. A inceput fotbalul de tanar. Undeva in sufragerie. Cu perne, luand drept tinta canapeaua. A continuat jucand in curtea scolii cu tot ce putea fi lovit cu exteriorul. A fost ales capitan al echipei de fotbal a clasei timp de 3 ani la rand. Driblingurile sale lasau in urma din ce in ce mai multi adversari. Pana sa ajunga la porti prevazute cu plasa, inscria discret in porti alcatuite spontan din pietre sau ghiozdane. Rar mingea sutata de el depaseste acum, in aer, spatiul alocat terenului, portile aproximative ajutand la dezvolatrea unei precizii interesante la sut. Echipa liceului l-a avut in linia de atac cand se pregatea sa implineasca 18 ani. Cu timpul, celebrul sau drept a inceput sa-i ridice probleme. El insa continua sa joace cerand-si constant scuze pentru impreciziile determinate de dreptul sau, din ce in ce mai greu stapanit. Ridica privirea. Si merge mai departe. Uneori prea departe, exagerand cu driblingurile. Si cu pasele decisive.

8 comments:

  1. Toja Buzaianu este poate cel mai controversat jucator "navetist". Indolent ca A. Cristea a surprins de f multe ori prin niste executii exceptionale.
    Am sa-l caraterizez drept: "Imprevizibil"

    ReplyDelete
  2. un plus pentru echipa la faza de constructie, poate surprinde oricand o aparare

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Câteodată individualist, câteodată altruist, câteodată fantezist, câteodată simplu in execuții, per ansamblu constant în imprevizibilitate.
    Poziția în teren: AM RC

    ReplyDelete
  5. Un adept al "calcaiului", surprinde prin forta de penetrare si determinarea de a ajunge la minge in teren sau in afara lui.

    ReplyDelete
  6. Un bun coleg de echipa si un homofob desavarsit.

    ReplyDelete
  7. un jucator surprinzator , niciodata un adept al paselor simple ;) . Aduce putin cu CR7 :P

    ReplyDelete
  8. nu e cam gras sa joace fotbal ? :)

    intreb si eu

    ReplyDelete