June 18, 2009

2-1


Prima reusita a aratat faptul ca Navetistilor le e suficient sa ajunga la poarta ca sa marcheze o data. Al doilea a demonstrat ca uneori nici de asta nu e nevoie pentru ca ei sa marcheze. Asa arata o echipa periculoasa.

Blogul FC Naveta iese din Silenzio Stampa!

Cele 48 de ore in care cu mari dificultati componentii echipei FC Naveta s-au abtinut de la declaratii au trecut in sfarsit. Nu putine au fost momentele in care unii s-au gandit si sa incalce acest cod al tacerii deoarece simteau ca au mult prea multe de impartasit cu suporterii. Insa jucatorii si conducerea au dus la capat acest demers aproape supraomenesc deoarece "FC Naveta nu cedeaza niciodata!".

Au fost totusi cativa care au avut impresia ca, desi intentiile au fost foarte bune, a existat o mica desincronizare. Anume, intreaga echipa a intrat in silenzio stampa inainte sa informeze media si suporterii ca au adoptat aceasta forma de protest si pentru ce. Daca ar fi incercat sa faca acest lucru dupa ce intrasera in silenzio stampa, ar fi incalcat juramantul depus de fiecare membru al echipei. Dupa cum va dati seama a fost o mare dilema. Insa acum ca s-a terminat putem sa va informam de ce am luat aceasta masura: a fost modul prin care intreaga echipa si-a aratat supararea si deziluzia provocata de un numar mai mare de jucatori ce nu au raspuns convocarilor la ultimul meci, lucru ce a fost aproape sa ii coste pe navetisti 3 puncte. Nu este nevoie sa dam nume, cu siguranta ei stiu cine sunt, si pe aceasta cale ii informam ca daca acest lucru se va ma repeta, vom iesi de pe teren. Sau de pe blog. Sau de pe net. Ramane de stabilit si va vom anunta. Sper.

June 16, 2009

O zi de duminica, o zi de vara, o zi de fotbal

Ora 15:30- Stadion Crevedia Park.
Echipele ajung la stadion si isi incep antrenamentul premergator partidei. Ambele formatii sunt dezamagite de calitatea proasta a terenului. In ciuda faptului ca temperatura atingea valoarea de 34 de grade (termometrul masinii) iarba, parca facandu-ne in ciuda, ne mangaia glezna piciorului, iar pe alocuri chiar tibia. Eforturile ingrijitorilor au facut ca mijlocul terenului sa ne faca in ciuda de fiecare data cand nu se juca pe acolo. Echipa noastra era clar dezavantajata de conditia terenului. Fiind mai rapizi si mai tehnici, iarba inalta ne-a creat multe probleme.
Atmosfera la antrenament era una de veselie. Nimeni nu se astepta la ce va urma.

Ora 16:00 - Fluierul de inceput
Inca de la inceputul partidei, navetistii au fost nevoiti sa faca pasul inapoi. Un inceput surprinzator al adversarilor, care nu ne-au lasat fundasii si mijlocasii defensivi sa respire. Usor usor mijlocul a cedat iar toata presiunea cadea pe umerii apararii. Dupa mai multe faze contestate de adversari, apararea noastra a cedat, Al Haba Rnam marcand prin minutul 35. Ca un tigru ranit, Naveta s-a napustit asupra adversarilor, care inca erau fericiti de marcarea golului, reusind astfel sa egaleze.

Ora 16:45 - O pauza bine venita
Jucatorii se retrag la vestiare gafaind. Replica cea mai des intalnita : "da-mi apa ca nu mai pot". Pauza a venit intr-un moment oportun. Jucatorii primesc indicatiile tactice pentru repriza a II-a.

Ora 17:00 - Spectacol zero si gafa etapei
Revigorati si cu pofta de joc, jucatorii celor 2 echipe intra pe teren pentru repriza finala. Dupa multe gafe la mijlocul terenului de ambele parti, meciul devine plictisitor, iar jucatorii obositi din cauza efortului depus pentru a invinge iarba mult crescuta. Cu un plus de forta, Habarnistii preiau initiativa, dar, o faza care nu prezenta prea mult pericol- un pressing facut de "tenacious midfilder"-ul navetistilor - a dus la schimbarea scorului 2-1 in favoarea FC Naveta. Un luft monumetal al portarului. Mingea venita de la fundasul central parca e teleghidata, sare peste piciorul portarului si isi face culcus in poarta peluzei nord. Habarnistii se prabusesc la pamant. Sleiti de putere, le vine cu greu a crede ca sunt condusi dupa atata efort. Descatusare in tabara navetistilor, profitand de golul care nu credeau ca va mai veni, incearca sa isi organizeze apararea si sa reziste asediului final.

Ora 17:51 - Fluier final
Efort superuman al habarnistilor, insa degeaba. Mingea nu vrea sa intre in poarta. Nervii sunt la pamant, ploua cu galben. Naveta rezista.... 6 minute de prelungire. Habarnistii ataca cu toata echipa insa mingiile aruncate ajung ori la pisica ori in aut. Nu mai exista indicatii tactice, stiau ce au de facut: sa dea in ea......cat ii tinea picioru'. Fluier final. Jucatorii se prabusesc pe gazon. Unii mai veseli ca altii. O victorie nemeritata insa o victorie. 2 meciuri din 2 castigate.

June 15, 2009

Meciul lui *Dă'nea*

FC Naveta, o echipă care acum două săptămâni se aduna de prin cluburi și de la grătare, după nopți nedormite și vicii dăunătoare și care ajungea în Crevedia Park și oferea publicului destul de numeros un meci de calitate, spectaculos, încheiat cu o nesperată, dar răsunătoare victorie. Nu puțini au fost cei mahmuri pe care apa rece de după meci chiar i-a îmbătat.
La scurt timp s-a anunțat meciul de ieri, revanșa, dar aburii de alcool încă nu dispăruseră. Declarații belicoase, jucători umflați de presă și așteptări uriașe învăluiau meciul într-o încordare totuși plăcută. La prima vedere, tactica mulată pe lot nu avea cum să dea greș, iar atmosfera în vestiar era excelentă, nu se concepea un rezultat nefavorabil.
Primul fluier avea să declanșeze haosul. Zeci de minute fără orizont, sute de picături de sudoare aruncate inutil, nimic nu se lega, locomotivele se împotmoliseră și greutatea a căzut pe vagoane. Un tren împins din spate nu a dat niciodată randament și inevitabilul s-a produs: primul gol a fost validat după regula *1 la preț de 2*, o super-ofertă care avea să joace un rol important la final . Contrar cursului jocului, Naveta avea să egaleze și să-și mai ofere o șansă după pauză. Căldura emanată de neuronii tehnicienilor, în vestiar, avea să se confunde cu atmosfera incendiară și să se piardă undeva în înaltul tribunelor, astfel că scenariul avea să-și urmeze cursul evident. De data asta însă, habarniștii n-au mai pus mâna decât pe jumătate din ofertă, care nu avea să schimbe nimic pe tabelă. Ghinionul lor s-a transformat crunt în norocul nostru, al navetiștilor, iar poarta dinspre peluza Nord și-a cerut dreptul la găzduirea unui autogol pe meci, 2-1 Naveta.
Ce altceva ar mai fi de adăugat despre un meci în care cel mai strigat ordin tactic a fost *Dă în ea!!*, iar pe titlul de *omul meciului* se bat fundașii centrali și mijlocașii destructivi?

June 14, 2009